torstai 20. toukokuuta 2010

Pöttöuuni ja kamina

Olen jo pitemmän aikaa ihaillut nukkekotisivuilla olevia pönttöuuneja. Halusin myös oman nukkekotini makuuhuoneeseen sellaisen. Niinpä ryhdyin valmistamaan sitä ja samalla valmistui myös kamina. Kaminan sijoituspaikka on vielä avoin, mutta eiköhän sillekin jokin nurkka löydy.Valmistukseen käyttämääni materiaalia: vanha pahvirulla halk. 6 cm, koristenauhoja, pahvia, kuparilevyä, 2 pientä nuppineulaa, valkoista maalia ja lakkaa.Liimasin pahvirenkaita yhteen, että saisin sopivan korkuisen pohjan. Koristenauhoilla tein näyttävyyttä ja pintaan valkoista maalia sekä lakkaa. Kuparilevystä valmistin uuninluukut ja yritin vähän koristella niitä. Vaatii hieman harjottelua, jotta saisi mieleisensä, mutta saa kelvata tuollaisina. Ehkä vaadin itseltäni liikaa ja haluan täydellisyyttä, koska halusin saada uunin luukut auki. Siinä olikin näpertämistä, muttä nyt ne aukeavat.


Pönttöuuni valmiina kaikkien vaiheiden jälkeen.Halusin uuniin vielä valkean, joten tein aukollisen välipohjan uunin sisään ja laitoin led-tuikkukynttilän alaspäin, jolla sain valkean aikaan. Vieressä olevan halkokorin sain nukkekotikerhosta. Uunin sisässäkin on muutama halko, mutta eivät oikein näy kuvassa.


KaminaKaminan valmistukseen käyttämääni materiaalia.
Mustaa acryli-maalia, joka olikin mattapintaista. Halusin kuitenkin kaminasta kiiltävän, joten lakkasin pinnan.
Kultanauhaa ja tarrnauhaa korostamaan reunoja sekä kupera niitti kannen päällä. Olen laittanut vanhojen korujen lukko-osia kaminan luukuiksi ja kultaiset helmet jaloiksi.

Valmis kamina edestä ja sivusta.

5 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Oletpa tehnyt tosi hienon pönttöuunin ja kaminan. Minä en sitten hallitse niitä ollenkaan. Tosi mahtavia!
Kesäterkuin Jaana

Unknown kirjoitti...

Siis ihan mielettömän upeita molemmat! Silmä lepää...

tilkkutiina kirjoitti...

Tosi kauniita!!!

suvi kirjoitti...

kerrassaan ihanasti keksitty!!!
saakos ottaa mallia?

Iris kirjoitti...

Kiitos kannustavista kommenteista!
Toki saa ottaa mallia.